Anime incelemesi Sukitte ii na yo - AnimeG

Anime incelemesi Sukitte ii na yo

Anime incelemesi Sukitte ii na yo

Animenin Türü: Romantizm, DramStüdyo: Zexcs
Yapım Yılı: 2012
Anime Puanım:7,5
MAL Puanı:7,67

Animenin Konusu Kısaca

Çocukluğunda arkadaşları tarafından ihanete uğrayan, daha sonra kimseyle arkadaşlık kurmayan arkadaşlara ihtiyarcı olmadığını söyleyip insanlardan nefret eden. Tachibana Mei' nin, kendi hayatını ve etrafındaki insanların hayatının nasıl değiştiğini anlatan çerezlik anime.

Karakter Tanıtımı

Anime izleyecekler başlarda bazı karakterlerin ölmesini isteye bilirsiniz.

Tachibana Mei, insanlardan nefret eden arkadaşa ihtiyaç duymadığını söyleyen arkadaşların sadece ihanet eden kişiler olduğunu iddia eden baş rol karakterimiz.


Kurosawa Yamato, Tüm kızlar etrafında pervane gibi dönse de kimseye ilgi duymayan nazik ve yakışıklı biri taki Mei tanışana kadar.



Takemur, Kai, Yamato'nun en yakın arkadaşı. Tüm kızların peşinde koşan ama bir türlü cevap alamayan sapık arkadaş.


Mutou Aiko, sevgilisi için herşeyi yapan, ama aldatıldığını görünce çıldırıp kendi yamato'nun kollarına atan. Daha sonra yamato'yla sevgili olmaya için önce mei uzaklaştırmaya çalışan daha sonra bir sebebten Mei destekleyen Mei'nin kız arkadaşlarından Akio, değim yerindeyse cadı olan daha sonra adam gibi adam dediğim karakter.


Kitagawa Megumi, Çok güzel bir model olan. Arkadaşları tarafından küçüklüğünde zorbalığa uğrayan ama bunu dış görünüşüne yansıtmayan, görünüşüyle kişiliği ters olan yamato'ya aşık olup Mei'den  ayırmaya çalışan ama başarılı olamayınca hakkında yapılan yorumlardan bunalan, daha sonradan eski arkadaşı sayesinde kendini toparlayan Megumi,daha barışçıl biri olur.


Oikawa Asami,Mei'nin sınıf arkadaşı büyük göğüsleri
yüzünden zorbalığa uğrayan Yamato tarafından kurtarılınca sevgiden daha çok saygı duyan anime nin başından beri sevdiğim tek karakter.

Nagisa Kurosawa:Yamato'nun küçük kız kardeşi. Mei gibi, insanlara ve arkadaşlığa güvenmiyor.
Nagi mutfakta mükemmeldir ve yemek pişirmek hobilerinden biri olması nedeniyle neredeyse her şeyi pişirebilir. başta Mei onaylamasa da onun sayesinde insanları sevmeyi öğrendiği için  Mei ablası gibi gören küçük kız kardeş.


Sasano, Momoko:Kitagawa Megumi'nin çocukluk arkadaşı.


Kurosawa, Daichi:Yamato'nun ağabeyi. Bir berber dükkanı işletiyor ve Yamato kadar yakışıklı olduğu söyleniyor.


Karakter incelemelerini gördüyseniz anime'nin konusu zaten belli olmuştur. Neredeyse tüm karakterler, bir kaçını yazmadım hepsi küçüklüğünde bir olayın etkisinde kalıp. İçine kapanmış karakterler'di ama insanların bunu nasıl aştığını anlatan hayat dersi vermeye çalışan örnek bir anime.

Kendi Düşüncelerim (SPOİLER) Animeyi İzlemediyseniz Burayı Atlayın

Uzun zamandır romantizm animesi izlememiştim. Güzel çerezlik bir anime oldu iki günde izleyip bitirdim anime yi. bir çırpıda uçtu gitti evet bazı eksikleri var ama, yinede izlemeye değer bir anime.

Mei hiç bir tepki vermiyor, yani çocuk onu zor bir durumda bir takipçiden kurtarmak için öptü hadi aşık oldun. bir tepki ver. Karakter hemen arkadaş edinse de aşırı içine kapanık 13 bölüm bir kere seni seviyorum diyemezimi bir karakter. Sadece bir defa atılgan olabildi oda arkadaşlarının gazıyla yoksa çocuk elinden gidecekti.
diğer karakterlere çok az yer verilmiş ben şahsen Takemura, Kai ve Oikawa, Asami sevgili olduktan sonra daha sık görmek isterdim çünkü çok eğlenceli tipler ne zaman sahneye çıksalar tüm kasveti alıyorlardı animenin seslendirenleri ve yapımcıları profesyonel insanlar zaten örneğin bir kaç teknik bilgi
Serinin karakterine renk katan seiyuu kadrosunda ise içine kapanık, kimseye güvenemeyen yalnız kızımız Tachibana Mei‘yi Golden Time‘da Nana, Guilty Crown‘da İnori ve No Game No Life‘da Shiro gibi başrol karakterleri canlandırmıştır.

  Anime'nin vermek istediği mesaj güzeldi: "kendini başkalarına kapatmanın insana çözüm getirmemesini, sevgiye ve arkadaşlığa giden yolun paylaşmaktan ve sevmekten geçtiğini bizlere öğretiyor.
Sukitte Ii na yo, yaralarını paylaşarak ve severek yeni, bambaşka bir ”insan olmanın” ilk adımını atmayı öğrenmek isteyenler için güzel bir rehber."


Sukitte Ii na yo, Hakkında

arkadaşlık, sevgi, nefret, özenti, kendin olma ve paylaşma gibi kavramlar bakımından izlerken insanların içini sıcaklık ile dolduracak dolduran bazen güldüren bazen göz dolduran bir anime oldu ne ara finale geldiğimi anlayamadım.

Müzikler


 Animenin müziklerinden en sevdiğim opening oldu neredeyse hiç bir animenin opening izlemeyen ben bu anime'nin opening dinliyordum hikaye ve ortam la beraber iyi giden müzikler seçilmiş müzik geçişleri yerinde kullanılmış pek abartılı olmasa da animenin müziklerini beğendim
 Müziklere Puanım 10/7

Çizimler

 Animenin çizimleri müziklerden daha öteydi benim için arka plan detayları özellikle hoşuma gitmişti izlerken karakter detaylarıda yeterince iyiyi'di çizimler konusunda animenin kimse için sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum
 Çizimlere Puanım 10/8

Umarım Beğenmişsinizdir Yorum Atarsanız Çok Mutlu Olurum Sağlıcakla Kalın




Fikirlerinizi Belirtin.