Anime Önerileri (4) Korku - AnimeG

Anime Önerileri (4) Korku

Anime Önerileri (4) Korku

Merhaba Bugün 4. Sünü Yaptığım Anime Önerilerinde Bu Sefer İzlemekten Hoşlandığım Korku Türündeki Animeleri Listeledim. Umarım Hoşunuz Gider, İyi seyirler.

Korku Anime Önerileri

Parasyte
Parasyte
Anime Hakkında Düşüncelerim: Anime Korku etiketine sahip olmasına rağmen izlerken bir kere bile irkilmedim, ama buna rağmen animenin içindeki o gerilimi hissedebiliyorsunuz. kaçma kovalama sahneleri çok sürükleyiciydi bu tarz sahneleri izlerken heyecanlanmamak içten değil.
MAL Puanı: 8.51
Konusu: 17 yaşındaki Izumi Shinichi, Tokyo'nun sakin bir mahallesinde annesi ve babasıyla yaşamaktadır. Bir gece Parazitler olarak adlandırılan solucanımsı uzaylılar dünyayı istila edip insanların kulaklarından ya da burunlarından girerek beyinlerinin kontrolünü ele geçirirler. Shinichi uyuduğu sırada bir Parazit kulağından girmeye çalışır. Ama o sırada Shinichi kulaklık taktığı için Parazit başarısız olur ve sağ koluna girerek kolun kontrolünü ele geçirir. Bu Parazit'in adı ise Migi'dir. Shinichi, Migi'nin yukarılara çıkıp beynine ulaşmasına engel olur. Böylece ikisi de kişiliklerini ve akıl sağlıklarını kaybetmezler. İkili diğer Parazitlerle karşılaştıklarında tuhaf durumlarından yararlanır ve hayatta kalabilmek için yavaş yavaş aralarında güçlü bir bağ oluşmaya başlar. Çift, Shinichi'nin insan beyninin hala bozulmamasının üzerine diğer Parazitlere karşı bir mücadele vermeye karar verirler. Shinichi, Migi'den yardım alırken insanları hunharca yiyen Parazitlere karşı savaşmaya kendini mecbur hisseder.



Corpse Party
Corpse Party
Anime Hakkında Düşüncelerim: Sadece 4 bölümden oluşan dehşet bir seri, Eğer cidden korku animesi izlemek istiyorsanız alın size korku animesi. bu anime daha ilk saniyeden korkunç diyebilirim. Anime'nin başında bir kahkaha sesi var zaten o sesi duyduğunuzda irkileceksiniz ama daha hiçbir şey görmediniz. İYİ SEYİRLER.MAL Puanı:6,97
Konusu: Konu Heavenly Host Okulunda geçiyor, kendi çalışanlarının ve öğrencilerinin cinayete uğraması sebebiyle yıkılan bir ilkokul. Hikaye'nin başında, başka bir okul olan Kisaragi Akademisi, önceden bu ilkokulun bulunduğu alana yapılmıştır. Bir gece, Kisaragi Akademisinin öğrencileri birbirlerine hayalet öyküleri anlatırken birden bire bir deprem olur ve onları başka bir boyuta, cinayete kurban giden ilkokul öğrencilerinin hayaletleri tarafından lanetlenmiş olan Heavenly Host İlkokulunda kendilerini bulurlar. Kisaragi Akademisinin öğrencileri bir çıkış arayıp, okulda bulunan gizemli güçlerden oluşan lanetli şeylerden kurtulmaya çalışırlar.

Hellsing
Hellsing, Alucard
Anime Hakkında Düşüncelerim: Animenin Türkçe seslendirmesi mevcut fakat sansürden dolayı bir çok sahne kesilmiş
Kendileri En sevdiğim anime olur. Bu anime'de izlerken bir kaç kez irkilebilirsiniz sebebi ise Alucard ve zombilerin nereden çıkacağını bilemediğiniz'den olacak.

şunu unutmamakta fayda var sonuçta bir anime'den bahsediyoruz bir anime ne kadar korkunç olabilirse Hellsing de hemen hemen orta düzey bir korku animesi sayılır. Ayrıca Hellsing Ultimate'de izlemenizi öneriyorum.
MAL Puanı: 7.60
Konusu: Avrupa'da vampirlere karşı verilen savaşta en önde savaşan kurum olan Hellsing Institute ve onun gizli silahı Alucard, son görevde bir köyü neredeyse tamamen zombi haline getiren ve onların kanıyla beslenen bir vampire karşı savaşmaya giderler. Aynı köye bir süre önce gönderilen polis güçleri saldırıya uğramış ve içlerinden sadece acemi polis memuru Seras Victoria sağ kalmıştır. Tam vampirin eline düşmüşken içeri Alucard girer ancak dövüş sırasında Seras yaralanır. Ona ölmek üzere olduğunu söyleyen Alucard, Seras'a iki seçenek sunar: Ya orada ölecektir, yada Alucard'ın kanını içerek yeniden doğacaktır. Seras ikincisini seçer.

Another
Another, Misaki mei
Anime Hakkında Düşüncelerim: Gereğinden fazla abartılan anime. Ben bu anime'ye bir tavsiye üzerine başladım ve ilk 4-5 Bölüm Ne kadar iyi bir anime diye kendi kendime düşünüyordum, fakat ertesi gün dur şu animenin 6. bölümü açayım demedim beğendiğim animeleri sıralayacaktım ama bu animeye'de değineyim dedim.
MAL Puanı: 7.75
Konusu: Orta okul son sınıf öğrencisi olan Mei Misaki, güzelliğiyle, zekasıyla ve kişiliğiyle okulun en popüler kızıdır. Fakat mezun olamadan bir kaza sonucu ölür. Bunun üzerine arkadaşları ve öğretmenler Misaki hala yaşıyormuş gibi hareket etmeye başlarlar. Hatta mezuniyet töreninde Misaki için de kutlama yapılır.
Bu olaydan 26 yıl sonra Sakikabara Kouichi aynı okula transfer öğrenci olarak gelir. Okulda yine Mei Misaki adıyla ve bir gözü bantlı esrarengiz bir kız öğrenci vardır. Diğer öğrenciler bu kız hakkında konuşmaktan kaçınırlar.
Kouichi, Misaki ile konuşmak için yanına gittiğinde Misaki, bu okuldaki öğrencilerin ölüme çok yakın olduğunu, yakında her şeyi öğreneceğini söyler ve uzaklaşır.

Shiki
Shiki
Anime Hakkında Düşüncelerim: 22 Bölümlük bir seri olan shiki, başlarda daha çok gizem ağır basarken anime ilerledikçe gizemler çözüldükçe korku gün yüzüne çıkıyor korku'nun yanında doğaüstü güç sevenler için mükemmel bir anime olabilir.
MAL Puanı: 7,9
KonusuOno Fuyumi ve Fujisaki Ryuu'nın korku-gizem mangası Shiki'den uyarlanmıştır.

Sotobamura 1300 nüfusa sahip küçük bir kasabadır. Kasabanın doğru düzgün bir yolu bile yoktur. Dünyadan kopuk bu kasabada, eski yerlileri hala ölüleri gömmek gibi geleneklerini sürdürmektedir.
Bir gün, üç ceset bulunur. Kasabanın doktoru olan Ozaki Toshio, bu ölümlerden şüphelenmesine rağmen ölümlerin doğal nedenlere bağlı olduğunu söyler. Her nasılsa, ertesi gün, kasabalılar arka arkaya ölmeye başlar.
Bu sadece bir rastlantı mıdır, veya bir salgın? Yoksa tamamiyle farklı bir şey mi?
Fikirlerinizi Belirtin.