Baş Düşmanın Kazandığı Animeler - AnimeG

Baş Düşmanın Kazandığı Animeler

Baş Düşmanın Kazandığı Animeler

Baş Düşmanın Kazandığı Animeler

JoJo no Kimyou na Bouken: Phantom Blood

JoJo no Kimyou na Bouken, Phantom Blood,

Stüdyo: APPP | Yayın Yılı: 2007 | Türler: Aksiyon, Korku, Macera, Shounen, Vampir | Kaynak: Manga
 Jonathan Joestar, hayatı aniden ortaya çıkan gizemli bir oğlan olan Dio Brando tarafından tersine döndürülmüş soylu bir oğlandır. Dio'nun, Jonathan'ın babasıula bir bağlantısı vardır ve Jonathan ile Dio arasındak ilişki zamanla, Dio'nun Jonathan'ın babasının sakladığı gizemli, antik ve mistik bir taş maskeyle takıntılı hale geldiği bir rekabete dönüşür.

Dragon Ball Super

Dragon Ball Super

Stüdyo: Toei Animation | Yayın Yılı: 2015-18 | Türler: Aksiyon, Dövüş Sanatları, Fantezi Komedi, Macera, Shounen, Süper Güç | Kaynak: Manga
 Goku'nun Majin Boo'yu yenişinden sonraki olaylar anlatılmaktadır. DBZ'den sonrasıdır - GT ile alakası yoktur, nitekim GT asıl hikayeden bağımsızdır.

Chrno Crusade

Chrno Crusade

Stüdyo: Gonzo | Yayın Yılı: 2003-04 | Türler: Aksiyon, Doğaüstü, İblisler, Romantizm, Tarihi | Kaynak: Manga
 Yıl 1928 ABD'nin new york şehridir.Ekonomik başarının doğurdu sonuçta I. Dünya savaşı kol geziyordur bununla birliktede yeni bir akım ortaya çıkmıştır: Şeytan Ayinleri. Magdalene, bu kuvvete karşı çıkan bir organizasyondur. Bu ruhları kovabilen iki kişi Rosette Christopher ve onun asistanı Chrno'dur. Böyle bir organizasyonda bulunma sebepleri aslında Rosette'nin kayıp erkek kardeşi Joshua'yı bulmaktır. Tabi ki de bununla kalmayacak şeytanlarla da savaşacaklardır.

Texhnolyze

Texhnolyze

Stüdyo: Madhouse | Yayın Yılı: 2003 | Türler: Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Psikolojik | Kaynak: Orijinal
 Yapay güneşi, gece gündüz döngüsü ve kaynakları ile yer altında inşa edilmiş Lukuss şehri farklı grupların hesaplaşmaları ile çalkalanmaktadır. Üst sınıftan insanlar tarafından yönetilen Organo ve karşısında yer alan Birliğin yanısıra kendilerini Organo ve Birliğin çatışmalarından soyutlayan Racan isimli bağımsız bir grup Lukuss şehrinin bölünmüş çıkar gruplarını oluşturur. Class isimli bir dördüncü grup ise Lukuss'un iç yapısından uzak bir şekilde, daha çok dış dünyayla (yüzeyle) ilgili bir gündemi takip etmektedir. Bu gruplara üye olmayan kişiler ise açlık ve sefalet içerisinde yaşamaya çalışmaktadır. Bu karanlık dünyada geçinmek için ödüllü dövüşlere katılan boksör Ichise, bir çatışma esnasında bir kolunu ve bir bacağını kaybeder. Ölümün eşiğinde, Organo lideri Onishi'nin himayesine alınan ve kendisine protez bir bacak ve kol takılan Ichise, yaşadığı şehrin ve kendi kaderini tayin edecek yeni bir hayata adım atar.

Death Note

Death Note, Ryuk, Kira, Light

Stüdyo: Madhouse | Yayın Yılı: 2006-07 | Türler: Doğaüstü, Gerilim, Gizem, Polisiye, Psikoloji | Kaynak: Manga
 Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Light (Raito), Japonya'nın belki de en yetenekli ve zeki öğrencisi olmasına rağmen, yaşadığı dünya ona tat vermemektedir. Her gün gittikçe artan suç oranı ve adalet sisteminin çökmüşlüğü, onun için bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılmaktadır. Bu yüzden de, hiç bir şeyde anlam görmemektedir. Light, bu buhranlarını kendi içinde yaşarken, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür. Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir. Defterin üstünde "Death Note" yazmaktadır. Defteri yerden alıp incelediğinde hiç de inanacağı şeylerle karşılaşmaz. "Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir." Nedenini kendi bile bilmeden, defteri alıp evine döner. Evde haberleri izlerken, bir adamın bir anaokulundaki öğrencileri ve öğretmenleri rehin aldığını izler. Defterin gerçekliğini test etmek için rehin alan adamın adını deftere yazar ve 40 saniye sonra adam ölür. Defterin gerçekliği karşısında şaşkına dönen Light, kendi ideal dünyasını yaratmak için diğer suçlulara yönelecektir. Peki ya dünya onun varlığını öğrenip peşine dünyanın en iyi dedektifi L'i takarsa?

Wolf's Rain

Wolf's Rain

Stüdyo: Bones | Yayın Yılı: 2003 | Türler: Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Fantezi, Gizem, Macera | Kaynak: Orijinal
 Kıyametten sonra ki gelecekte, kurtlar gizemli güçlerin bazı türlerini tutan sözde soyu tükenmiş yaratıklardır. Daha çok insan için bilinmeyen kurtlar hala vardır ve onlar insanların yanında yürüyorlardır ve onların türü de insanlar kadar yavaşça yok olur. Sadece bazıları, Kiba gibi, kendi ilksel içgüdülerine dayanarak cennete onları bir gün götüreceklerini varsayılan ayın çiçeklerini bulmaya çalışmaktadırlar.

Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion

Stüdyolar: Gainax, Tatsunoko Production | Yayın Yılı: 1995-97 | Türler: Akıl Hastalığı, Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Meka, Psikolojik | Kaynak: Orijinal
 Yıl 2015, dünya büyük bir nükleer felaketten sonra toparlanmaya çalışmakta. Fakat Birleşmiş Milletlere bağlı gizli ve özel bir organizasyon olan NERV'ün başka hedefleri var. Kadim metinlerde anlatılmış olan 'Angel'ların dünyaya gelişine hazırlanıyorlar. NERV'ün başkanı Ikari Gendo, yıllardır ayrı yaşadığı 14 yaşındaki oğlu Shinji'yi aniden Tokyo-3 şehrine çağırır. Niye çağrıldığını anlayamayan Shinji, Tokyo-3'e gelir gelmez şehre saldırmakta olan devasa bir Angel ve ardından NERV'in merkez üssünde babası ile karşılaşır.
 Shinji daha bunların şokunu üstünden atamadan, Ikari Gendo oğluna, Shinji'nin hayatında ilk kez gördüğü dev ve korkutucu bir mekaya girip üsse saldıran Angel'la savaşmasını emreder. Shinji başta reddetse bile, bunu yapmaya zorunlu kalacak ve hayatı asla eskisi gibi olmayacaktır...


KAYNAK: ANİMELER.NET
Fikirlerinizi Belirtin.